stele

Aur "în revizuirea filmului: Matthew McConaughey fură show-ul toată lumea

TOULOUSE LAUTREC - AUR / de pe albumul "Dejun pe iarba" (Iunie 2019).

Anonim

Din regizorul "Syriana", Stephen Gaghan

Fără îndoială, dacă ar da curajul unui Oscar să se arunce pentru un rol în coajă nefavorabilă posibil - Matthew McConaughey este probabil să fie mulțumit de un al doilea băiat de aur. Dar chiar dacă omul care sa transformat în ultimii ani de la Saul la Paul, peisajul de film, în noul film al lui Stephen Gaghan oferă întregul său repertoriu de actorie: În "Aur", din păcate, tot nu este tot ce strălucește aurul.

Căutarea norocului - și aurului

Atât Kenny Wells (McConaughey), cât și compania moștenită Washoe Mining Corporation au văzut zile mai bune. Este anul 1988 și compania minieră de succes a tatălui său este pe punctul de a intra în faliment. Ca și Wells, bine uțit, care își îneacă îngrijorările în alcool în fiecare zi. Dar, în peretele său din ce în ce mai balding, bântuie un vis care nu trebuie ucis: ca un cavaler de avere din jungla indoneziană trage o comoară covârșitoare de aur de pe pământ, mulți critici îl șterg.

Și într-adevăr: Împreună cu geologul nu mai puțin disperat Michael Acosta (Edgar Ramirez) și ultimii cenți în buzunarul lui Wells înființează o echipă care săpe de aur în jungla neobosită a Indoneziei. Nici clima, nici malaria nu pot opri binecuvântarea determinată de aur Wells. Până când el și Acosta par să fi găsit într-adevăr o comoară adâncă în pământ, noaptea peste întreaga burse de valori pe cap - și nenumărați critici din trecut înlocuiți de la fel de mulți invidioși.

Lupul Indoneziei

Vizitatorul nu are nevoie de mult timp înainte de a descoperi în căutarea lui Kenny Wells a lui McConaughey cel al "Wolf of Wall Street" al lui Martin Scorsese. Povestea micului pește care vrea să-și păstreze propriul rezervor de rechin nu este nouă, dar întotdeauna interesantă. Cui nu-i place să păstreze degetele încrucișate pentru subalternul fără speranță? Dar, la fel ca în "The Wolf of Wall Street", are un preț pentru a înota de jos în sus. Și acest preț nu este rareori propria voastră umanitate.

Nu e de mirare că legile gravitației ciocănesc cu desăvârșire la Wells de la jumătatea drumului filmului: cu cât zboară mai sus, cu atât cade mai jos. Cu toate acestea, "Aurul" deseori eșuează, deoarece explică, de asemenea, urcușurile și coborâșurile către public. În "Wolf of Wall Street" care a fost una dintre ele, a venit ca o critică a lumii opace de pe piața de capital, prin urmare. În "Aur" se simte mai degrabă un eșec, ca o critică socială.

Spectacolul de aur un om

Performanța lui McConaughey a lui Kenny Wells, de grăsime, hiperactivitate și mai ales bețivă, merită oferită lui Gold o șansă în ciuda acestor neajunsuri. La granița de auto-abandonare, mime-ul joacă durere, prezintă Plauze, înregistrează și izbucnește emoții convingătoare. Strigând înălțimea cerului, trăind doar la moarte. Pentru o dorință similară de a se angaja într-un rol, a fost un Oscar pentru el la "Dallas Buyers Club". Plimbarea rapidă cu roller-coaster care dă cu îndoială viața lui Kenny Wells poate fi citită oricând de la fină minespiel a lui McConaughey. Dar nu va mai fi un băiat de aur.

Dar de ce chimia între membrii bine-cunoscuți ai pieselor nu vrea să se ridice pe distanțe suplimentare ale filmului? Poate pentru că McConaughey, cu performanța lui insistentă, dezlănțuie fiecare spațiu al colegilor săi. "Aurul" este exemplul principal al unui spectacol cu ​​un singur om. Actorii de sprijin, pe de altă parte, servesc doar ca un accesoriu simplu, ca accesoriu, doar pentru a sublinia performanța lui McConaughey chiar mai mult. O excepție este sporadicul Edgar Ramirez ca partener echivalent al lui Michael Acosta dar (partenerul în film). Parteneri egali în fața camerei pot fi, dar cu cei doi fără îndoială.

De la "Wolf of Wall Street", care este cu siguranta cel mai bun film in totalitate, "Gold" se distinge intr-un mod racoritor. Da, în ambii oameni se străduiesc pentru așternutul mare, uneori cu mijloace foarte îndoielnice. Dar "aurul" ia o altă rundă devreme și îl face pe Wells să nu fie niciodată antagonistul povestirii. Indiferent de modul în care se comportă, dacă ar fi privit prea adânc în pahar - așa de constant - într-un fel, i se va permite în continuare să ajungă ca câștigătorul râzând în poveste. "Este Kenny Wells un nebun sau un creator?" Mă întreb într-un moment al filmului doi prezentatori. La sfârșitul filmului el este oblic.

concluzie:

"Aurul" nu facilitează jucătorilor de film. O intrare ușoară și confuză este opusă de un McConaughey lucios. Unul care fură spectacolul de la co-stele în adevăratul sens al cuvântului. Dacă vă așteptați la un foc de artificii similar nebun, cum ar fi "Wolf of Wall Street", veți fi dezamăgiți. Merită văzută este "aur", dar în ciuda unor omisiuni întotdeauna.